Dobrodošli na straneh, kjer Vam bomo pomagali poiskati Vaše prednike v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem in v Avstriji.

Govorimo: SL, EN, HR, IT, FR

Vprašanja

Kaj potrebujem za začetek raziskave?

Zaželjeno je, da pričnemo raziskavo na podlagi dokumenta. Na primer fotografije ali fotokopije vpisa rojstva, poroke, smrti, … Potrebujemo naslednje podatke: ime, priimek, datum in kraj. Zaradi slovenske zakonodaje, ki ne dovoli vpogleda v podatke, mlajše od 100 let, potrebujemo podatek, ki je starejši.

Ali lahko naredimo rodovnik brez dokumenta?

Raziskava se lahko prične tudi brez dokumenta. Z dokumentom se izognemo napačnim podatkom, ki posledično podaljšajo raziskavo in povzročijo nepotrebne stroške.

V primeru, da v raziskavi ne najdete vseh prednikov – ali znižate ceno?

Da, v primeru, če ne najdemo dogovorjenega, sorazmerno znižamo ceno ali vrnemo denar.

Koliko stane?

Pred začetkom raziskave je pomembno natančno opredeliti, kaj želite iskati. Zato je dobro pobrskati po družinskem arhivu, poklicati sorodnike in nam posredovati točne podatke. Priporočamo, da zaradi lažjega obvladovanja stroškov raziskave, določite:

1) število ur namenjenih raziskavi ali

2) znesek, znotraj katerega se dogovorimo za časovni interval raziskave, na primer do leta 1785. V primeru, da se dogovorimo za daljše časovno obdobje in se število ur raziskovanja poveča zaradi nepredvidenih zapletov (na primer selitev družine), vam tega stroška ne bomo dodatno zaračunali.

Meni